Očista pečeňového filtra cez žlčovody.

3,Ako sa pripraviť na očistu pečene

Tak moji milí ak ste sa svojim poznaním dopracovali až k očiste pečene, gratulujem vám!

Môj dvadsať rokov odskúšaný postup je nasledovný:

  • Mentálna príprava je prvoradá (očista pečene je náročná procedúra, preto sa na ňu musíme psychicky pripraviť)
  • Pár dní pred očistou je vhodné konzumovať vegetariánsku, prípadne vegánsku stravu
  • V deň plánovanej očisty ráno si vyčistite hrubé črevo

Spôsoby:

  • Šťava z kyslej kapusty
  • Slaná voda
  • Síran horečnatý či iný šetrnejší preháňací prostriedok
  • Klystír
  1. Do 17:00 nejedzte, ak ste veľmi hladní dajte si jablkovú alebo cviklovú šťavu v akomkoľvek množstve.
  2. Počas celého dňa sa snažte držať v teple oblasť pečene. Výborné je zmäkčovať organizmus saunou, alebo kúpeľom. Sprchovanie teplou a striedavo studenou vodou aspoň 3x za sebou je taktiež vhodné. Doporučujem nahrievať oblasť pod pravým rebrom (žlčník až pečeň) termoforom približne od 18:00.
  3. Myšlienkou sa nastavíme na 20 hodinu, premyslíme si postup
  4. Príprava olivového oleja a citrónovej sťavy:
  • 3,5 dcl citrónovej sťavy
  • 3,5 dcl za studena lisovaný olivový olej

Pripravíme do dvoch hrnčekov a tesne pred 20.hod zohrejeme na 38 stupňov (olej aj citrón). Potom začneme popíjať striedavo olej  a citónovú šťavu (pite šťavy cez slamku kvôli šetreniu zubnej skloviny!).

  • Až sa vám podarí vypiť všetko a udržať v sebe, opláchnite si ústa vodou do ktorej dáte pol lyžičky sódy bikarbóny. Vykloktať a vypľuť!
  • Po vypití sa odoberte do postele a nahrievajte si pravú časť termoforom . Môžete spať, alebo aj chvíľu pozerať film, prípadne čítať.

Ak vás po polnoci zobudí nejaká nevoľnosť, je to normálne!

Vydržte! Držím palce!

  • Ráno si ak chcete, môžete vypiť šálku čaju alebo pohár vody. Je potrebné zbaviť sa obsahu stolice. Ak neprichádza doobeda, dajte si klystír či nejaké preháňadlo ako na začiatku. Uľaví sa Vám! Stolica môže mať zeleno – žlté zfarbenie.

Kontaktujte nás, ak máte ďaľšie otázky prípadne nejasnosti.

Milan Džugan